steigerhouten meubelen 2017

By | mei 21, 2017

Steigerhouten meubelen 2017

Steigerhouten meubelen 2017.

Hier vindt u weer links naar de beste bouwtekeningen. De collectie bouwtekeningen is weer uitgebreid met de nieuwste meubelen voor 2017. Klik hier om direct naar de bouwtekeningen te gaan.

Doe het zelf bouwen met steigerhout is niet alleen leuk. Het is ook een hele mooie houtsoort om mee te bouwen. En het is vergeleken met andere houtsoorten, super goedkoop.

Steigerhouten meubelen 2017

Bovenstaande stoelenset is ook gemaakt met de bouwtekeningen van Fred. Op het eerste gezicht lijkt het een fabricage met een zeer hoge moeilijkheidsgraad. Maar met Fred’s Bouwtekeningen is dit echt een fluitje van een cent.

Ik heb in eerdere blogs al geschreven, dat ik amper een hamer, zaag of wat dan ook, vast houden kon. Een Ikea-kastje in elkaar zetten was en is nog steeds een loodzware klus voor mij.

Maar met Freds Bouwtekeningen kan ik zelfs meubelen maken. De tekeningen zijn goed, duidelijk, overzichtelijk. Het is echt niet moeilijk om zelf al deze prachtige meubelen te maken.

Stap voor stap de uitleg volgen. En het is wonderbaarlijk hoe snel je een item in elkaar bouwt.

Steigerhouten meubelen 2017 uit Vurenhout

Wat veel mensen eigenlijk niet weten is dat steigerhout, Vurenhout is. En Vurenhout komt op zijn beurt weer van de Spar.

Kenmerkend voor een Spar is , dat hij ontzettend hard groeit. Dit verklaart waarom steigerhout zo goedkoop kan zijn.

 

Meubelen vervaardigt uit steigerhout, zijn heel geschikt om deze buiten te hebben. Steigerhout zal buiten wel wat gaan verweren, maar veel mensen vinden geleefd hout juist mooi.

Wil je echter voorkomen dat uw steigerhout aangetast gaat worden door de weersomstandigheden. Dan is het aan te raden om het steigerhout te impregneren met olie. Het hout zal wel donkerder van kleur worden door de olie. Maar de olie zal zorgen voor een perfecte beschermlaag.

Wil je uw tuinmeubelen nog meer beschermen. Dan is het raadzaam om uw steigerhouten meubelen niet in de regen te laten staan. Zet bijvoorbeeld uw steigerhouten meubelen in de winter, beschermd binnen.

Conclusie. Steigerhout is goedkoop en een hele mooie houtsoort om doehetzelf meubelen te maken. Het heeft zijn charme als de steigerhouten meubelen gaan leven. Wilt u echter zo min mogelijk invloed van de natuur op de meubelen. Zet u ze dan gewoon binnen. Zeker in de winter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *